21 Januari 2012

The Wonder of Science Sutomo 1

Tanggal 21 Januari 2012 lalu, diadakan Science Fair Economy dan The Wonder of Science di SMA Sutomo 1 Medan. Kegiatan ini diadakan dengan anggota dari kelas IPA dan IPS. Kegiatan ini memberikan kesempatan bagi setiap murid untuk berkreasi dan mempraktekkan pelajaran yang telah dipelajari.

Para siswa IPS menjual barang-barang yang sudah dibuatnya. Barang-barang tersebut adalah murni buatan sendiri, dan mereka harus mempromosikannya sendiri. Tentu saja, tidak mudah untuk mempromosikannya karena memerlukan sosialisasi dengan para pembeli. Dengan kemampuan akutansi dan sosiologi, siswa diharapkan mampu mengeluarkan kemampuan tersebut. Barang-barang yang dijual umumnya murah, mulai dari pita, coklat, gantungan kunci, sampai ke figuran kertas yang menarik perhatian penulis.

Para Siswa IPA membuat percobaan dengan bidangnya masing-masing. Ada kimia, matematika, fisika, dan juga biologi. Salah satu permainannya yang cukup menarik adalah permainan bongkar kode. Permainan ini membiarkan kita untuk memakai logika kita. Penulis sudah hampir memecahkan kode tersebut, sayang waktu tidak cukup. Selain itu, ada juga percobaan tentang bagaimana es bisa membuat tulisan kita menjadi berbeda. Setiap percobaan tersebut dibuat oleh murid yang berbeda-beda. Dan setiap pengunjung yang mampu memecahkan pertanyaan mereka akan mendapat hadiah kecil.

Acara ini menurut ku sangat bagus, dan malah seharusnya diulang lagi tahun depan.

Go SMA Sutomo 1 Medan!
Lanjut Baca »

Teknik Meningkatkan Kecepatan Membaca

Untuk menyerap buku secara efektif, maka kamu harus memiliki kekuatan membaca. Konsentrasi yang kurang dan kemampuan memahami yang buruk dapat menurunkan kecepatan membaca kamu. Banyak orang merasa membaca cepat justru mengurangi pemahaman dan kemampuan konsentrasi. Tetapi sebenarnya konsentrasimu yang buruk adalah karena membaca terlalu lambat!

Saat kita membaca dengan lambat, pikiran kita akan melayang-layang, dan berkeliaran, sehingga kita menjadi tidak berkonsentrasi pada teks yang kita baca. Itu karena otak kita tidak sepenuhnya digunakan dan menjadi bosan.

Contohnya, kamu berjalan dari lantai satu ke lantai lima. Cobalah dengan berjalan biasa atau lambat ke lantai lima, dan turun dengan berlari sampai kelantai sati. Apakah ada perbedaan? Ada. Saat kamu naik tangga dengan lambat, mungkin kamu memikirkan sore nanti makan apa, ada kerjaan tidak, dsb. Tapi saat kamu turun cepat, kamu lebih hati-hati, takut jika kamu mungkin akan terselip dan jatuh dan akhirnya pingsan. XD Membaca juga demikian lho!

Masalah umum yang memperlambat kecepatan membaca :
  • Membaca dengan bibir.
    Itu terjadi mungkin saat kita terpesona melihat artikel di sebuah website, kita membaca artikel tersebut dengan mulut ikut bergoyang. Mulut hanya membaca tapi tidak mengeluarkan suara. Namun, itulah yang sebenarnya membuat kita membaca lebih lambat. Karena kecepatan membaca kita hanya sebatas kecepatan gerakan mulut. Bandingkan jika kamu tidak membacanya dengan gerakan bibir eksotis. Mata kamu akan langsung terjun berenang mengikuti teks.
  • Suara hati
    Memang umumnya kita tidak menyadari bahwa saat kita membaca tanpa suara dan tanpa gerakan bibir, kita malah membacanya dalam 'hati'. Saat kita membaca, otak kita juga berbicara. Akhirnya otak harus bekerja dua kali lipat yakni membaca dan menyerap informasi. Kebiasaan yang satu ini diyakini sudah diajari oleh para guru di sekolah. Biasanya sang guru akan menyuruh muridnya untuk membaca dalam 'hati'. Dan akhirnya menjadi sebuah kebiasaan.
  • Membaca kata yang sama berulang-ulang
    Jika orang yang tidak sering membaca atau kemampuan memahami katanya kurang, maka ia akan membaca kata atau kalimat itu berulang-ulang hingga mengerti. Selain itu, juga dikarenakan oleh rasa cemas, apalagi saat menghafal teks pelajaran. 
  • Membaca kata per kata
    Ini terjadi saat kita membaca dengan mengeluarkan suara, kita akan membacanya satu per satu. Maka dari itu saat sedang belajar, disarankan untuk membaca tanpa suara.
  • Jangkauan mata yang kecil
    Orang yang jarang membaca biasanya memiliki masalah ini. Tapi ada juga orang yang sering membaca tapi mengalami masalah ini. Mereka tidak melatih kekuatan jangkauan mata mereka.
Teknik Membaca Cepat dan Meningkatkan Pemahaman:
  • Lingkari Kata KunciSaat kita membaca, perhatikan kata yang menjadi kata kunci pada teks bacaan. Kata kunci berisi kata-kata yang penting dalam paragraf tersebut. Selain itu, amati pokok pikiran atau gagasan utama dalam satu paragraf. Pokok pikiran biasanya terletak di awal, atau akhir paragraf.
  • Tingkatkan Jangkauan Mata
    Latihlah mata kamu setiap saat. Pertama, latihlah dengan membaca paragraf kecil, yang dalam satu barisnya terdapat 4 atau 5 kata. Fokuskan mata kamu pada bagian tengah, dan bacalah kebawah. Dengan begitu, seharusnya mata kamu bisa menjangkau kata yang ada disamping kiri dan kanan kata yang ditengah. Setelah itu latihlah lagi dengan paragraf yang dalam satu barisnya terdapat 5 atau 6 kata, dan bertambah seterusnya. Rata-rata orang bisa menjangkau 6 sampai 8 kata dalam satu baris.
  • Membaca Bersama Musik Cepat
    Saat kamu membaca, cobalah untuk memutar musik instrumen dengan ketukan yang cepat. Cara ini dapat membuat mata kamu mengikuti laju musik tersebut. Tapi, ingat, pilihlah musik yang sesuai dengan kecepatan membaca kamu. Jangan terlalu lambat, musik harus setingkat lebih cepat dari kecepatan membaca. Jika kamu membaca dengan suasana yang sangat hening, atau suasana yang sangat ribut, maka pikiran kamu akan kembali mengembara ke Korea, atau Amerika.
Tulisan ini diambil dari buku 'I am Gifted, So Are You', dengan sedikit perubahan.
Lanjut Baca »

14 Januari 2012

3 Cara Berteman Mudah

Memiliki teman itu kelihatannya mudah. Tapi tidak cukup mudah jika kita salah mempraktekkan cara memulai pertemanan itu sendiri. Kita setidaknya sudah memulai pertemanan sejak kecil, entah teman disekolah atau tetangga. Tapi cara berteman anak kecil tentu berbeda dengan orang dewasa. Karena saat kita kecil, mungkin saja karena sama-sama bermain kita akrab dengan orang lain.

Nah, untuk itu, penulis membagikan sedikit informasi tentang cara berteman mudah dan efektif. Diambil dari berbagai buku yang telah dibaca.

  1. Senyumlah selalu. Senyum tidak akan membuatmu sakit. Malah orang lain akan balik senyum padamu. Hari-hari yang menyenangkan selalu dimulai dengan senyum, lho. Bayangkan jika kamu dari pagi muram, lesu, pasti seterusnya akan makin lunglai. Tapi jika kamu senyum, maka suasana menjadi lebih fresh.
    Senyuman pada pandangan pertama itu penting. Coba kalau kamu baru ketemu orang di jalan, terus kamu melemparkan senyum padanya. Orang itu akan menganggap kamu baik, seperti memberikan hormat. Dan juga jika kita tersesat  dijalan dan ingin bertanya pada orang yang lewat, kita juga perlu bersenyum. Barulah orang tersebut lebih ikhlas membalas pertanyaan kamu.
  2. Pujilah dengan tulus. Setiap orang selalu ingin dipuji, dan ingin dilebih-lebihkan. Tapi jika kita memuji sesuatu yang tidak pantas atau tidak perlu dipuji, maka orang yang kita puji bisa merasa tersinggung. Maka dari itu, pilihlah waktu yang tepat untuk melontarkan pujian.
    Misalnya jika seseorang mendapat nilai bagus, atau jika barang yang dibelinya bagus, maka boleh kita puji. Kalau mereka mendapat nilai yang jelek, diam saja atau katakan padanya bahwa dia pasti bisa meraih yang lebih bagus lagi. Tetapi pilihan yang kedua itu tidak selalu membuat orang menerimanya. Jadi, puji untuk yang bagus dan diam untuk yang tidak.
  3. Cari Topik yang sama-sama disukai. Biasanya orang akan lebih dekat jika ada kesamaan diantara mereka. Kesamaan akan sesuatu seperti hobi, pekerjaan, akan menambah serangkaian topik. Topik-topik tersebut bisa membuat kita lebih aktif dalam berbicara. Karena kita mengetahui tentang topik tersebut.
    Misalnya aku suka komik, kamu juga suka komik padahal kita baru kenal. Lalu kita saling menukar informasi tentang komik itu. Siapa komikus yang paling kamu sukai? Atau komik jenis apa yang suka kamu baca? 
Lanjut Baca »

Yuk, Belajar Gambar Manga

Setelah membaca komik, 60% orang akan mencoba untuk membuat karakternya sendiri. Sebagian dari mereka memang menyukai seni lukis, dan sebagian lagi hanya menumpang ikutan. Tapi itu tidak masalah. Karena kita mendapat sedikit kebanggan tersendiri akibat dari hasil karya kita.

Jika kita cuma mengikuti ataupun meniru gambar yang ada dikomik yang kita baca, maka kita tidak akan mengerti. Bagaimana sih si komikus membuat gambarnya? Makan apa sih, kok bisa sebagus ini? Pertanyaan seperti itu tak jarang muncul dalam benak. Karena penulis pun sering menanyakan hal tersebut.

Boleh dibilang, penulis seorang maniak komik. Penulis telah mengumpulkan lebih dari 50 komik, masih dalam jumlah yang sedikit. Dan karena suka membaca komik, membuat penulis bergairah dan ingin mencoba menggambar karakter. Sampai sekarang penulis selalu menggambar tanpa kerangka, penulis hanya menggambar langsung. Misalnya kepala, langsung dibuat kepalanya, baru mata dan hidung dan seterusnya.

Tapi tahukah kamu bahwa sebenarnya kerangka itu sangatlah penting? Tanpa kerangka atau sketsasebenarnya kita tidak dapat membuat gambar lebih rapi. Maka dari itu, dalam membuat gambar manga, terlebih dahulu kita menggambar sketsa.

Contohnya, jika kita mau membuat bagian wajah. Maka kita membuat struktur kepala, bulat. Kemudian diberi garis horizontal dan vertikal untuk membagi bagian kepala menjadi beberapa bagian seperti bagian mata kiri, mata kanan, hidung, dan mulut. Setiap bagian dibuat lagi sketsa-nya dan kemudian dikembangkan lagi. Dan seterusnya.

Selain kerangka atau sketsa, perlu diperhatikan juga cahaya yang datang. Jika sinar datang dari kiri maka yang lebih gelap di bagian kanan, dan sebaliknya. Cahaya sangat menentukan bayangan yang akan kita peroleh. Dengan menentukan cahaya, maka gambar akan terlihat lebih realistik.

Sebenarnya masih banyak sekali yang harus dijelaskan, maka dari itu penulis dengan bangga memperkenalkan website yang memberikan semua informasi tersebut.

iDrawGirls.com merupakan sebuah website yang berisi lebih dari 300 video dan cara pembuatan gambar. Mulai dari gambar manga, portrait, dan gambar pahlawan, dan sebagainya. Tak hanya pembuatan di kertas, tetapi juga di Photoshop. Karya-karyanya sungguh membuat penulis terpesona. Hebat!

linknya : http://www.iDrawGirls.com/
Lanjut Baca »

13 Januari 2012

5 Permainan Logika Tanpa Download

Pengen deh main game. Tapi 'ga mau download, maklum memori besar. Hmmm, game apa yah yang bagus? 

Permainan Logika Tanpa Download

Pas banget bagi kamu yang tidak suka untuk mengunduh ataupun meng-install game. Nah, permainan logika itu maksudnya permainan yang membutuhkan pemikiran, seperti puzzle. Permainan begini cocok untuk orang yang suka mikir pake otak (bercanda, XD).

Yuk, lihat ulas balik permainannya. Permainan-permainan dibawah ini ada dalam www.Kongregate.com, tidak perlu download (unduh), dan bersifat flash game. Jadi, loading-nya juga tidak ribet dan lama. Satu permainan berkisar 5000kb keatas. Menurut survey saya, loading-nya hanya sekitar 5 menit.


1. The Company of Myself
link : http://www.kongregate.com/games/2DArray/the-company-of-myself

 

The company of Myself adalah sebuah permainan yang akan membuat kamu merasa aneh sendiri. Setidaknya itu terjadi pada diri penulis. Karena kata-kata yang ada didalam permainan ini beda dari biasanya, ia menggunakan kata 'My' atau 'I' yang berartikan 'aku'. Cara si pembuat permainan menjelaskan cara bermainnya menurut penulis sangatlah unik. 


Gambar diatas adalah saat pertama kamu baru masuk kedalam permainan. Tujuan utama kamu adalah harus mencapai pintu berwarna hijau itu. Pintu tersebut sudah pasti makin lama makin sulit untuk dijangkau, dan memerlukan pikiran kita untuk berpikir keras. Seperti misalnya, apa yang harus kulakukan? Selain ini, apa lagi? 

Nah, untuk dapat mencapai pintu 'kemana-saja' tersebut, kamu akan dibantu dengan dirimu sendir. Sebuah ataupun sesosok atau mungkin selembar bayangan dirimu sendiri. Bayangan-bayangan itu kadang berjumlah secukupnya dan kadang terhingga. Jadi, kamu bisa mencapai tujuan dengan membuat bayanganmu sendiri. Jangan kaget!

Sebenarnya kamu tidak sendiri, walaupun kamu berpikir kamu bisa menyelesaikannya sendiri. Karena sebenarnya ada wanita yang pernah kamu jumpai. Tapi karena suatu hal, dan karena terpaksa, kamu membuatnya jatuh. Kehidupan wanita tersebut tak pasti lagi, tapi kamu yakin dia mati. (penulis juga belum mengungkap takdirnya) 

Dalam game ini, kamu sudah pasti akan memerlukan keyboard. Mouse tidak berperan penting. Tombol-tombol yang digunakan antara lain tombol panah, R, dan spasi. 

Selamat menikmati!!

sumber foto : http://f0.bcbits.com/z/13/85/1385829458-1.jpg, http://imageshack.us/photo/my-images/21/tcom2.jpg/

2. Red Remover


Permainan yang satu ini tak kalah memerlukan kekuatan otak. Permainan ini melatih kecepatan dan ketepatan setiap langkah yang kamu buat. 

Tetapi dengan bangga, penulis dapat menyelesaikan semua tingkatnya. XD. Walaupun pernah 'menyontek' videonya. 

Cara bermain Red Remover sangatlah mudah. Kamu cuma perlu menghilangkan balok-balok merah dalam muka monitornya. Karena itu, kamu akan dibantu dengan balok biru. Balok biru adalah balok yang keberadaanya tidak diperdulikan, mau ada atau tidak, tidak menjadi masalah. 

sumber foto : http://www.wikipeers.com/files.php?file=Red_Remover_852756476.jpg

3. Continuity


Wah, permainan yang satu ini sungguh unik. Hampir sama dengan The Company of Myself, tetapi benar-benar berbeda. Maksudnya yang sama adalah tujuan utama yaitu sama-sama harus mencapai pintu tersebut, dan yang benar-benar berbeda adalah Continuity tidak memberikan bayangan. 

Untuk mencapai pintu, kita memerlukan kunci. Dan untuk mencapai kedua tempat tersebut, banyak halangan yang pasti terjadi. Yakni jalan yang cukup berliku untuk sampai kesana. Ciri khas yang penulis suka adalah saat dimana kita akan pergi diantara satu ruangan keruangan lain. (Bukan pintu satu kepintu lain) 

Dalam satu tingkat, ada beberapa ruangan. Ruangan-ruangan tersebut menyimpan kunci dan pintu. Nah, untuk itu, kamu harus berpikir dimana letak ruangan yang pas dengan ruangan yang sedang kamu pakai. Ruangan-ruangan tersebut bisa kamu pindah letaknya. Terkadang dalam satu tingkat, ruangan tersebut ada yang tidak dipakai yang berguna untuk jebakan. 

Tombol yang digunakan dalam game ini antara lain adalah tombol panah, dan spasi.

 sumber foto : http://2.bp.blogspot.com/_Z8mwJp4iSOo/Sx-hFWIzK7I/AAAAAAAANIY/W5cOQ6LZ2Do/s400/continuity_flash_cube_like_game.PNG


4. Super Stacker 2


Game yang satu ini rasanya tidak perlu diragukan lagi. Bayangkan saja, game ini sudah mencapai versi 2! 

Game ini memerlukan tingkat konsentrasi dan kesabaran. Karena kamu akan disuruh menyusun berbagai macam balok, segitiga, dan lingkaran. Kamu juga tidak dapat memilih benda apa yang akan kamu pakai, karena semua sudah diatur. 

Ada tips yang dapat memudahkan kamu mengetahui rangka apa yang akan kamu buat. Setiap tingkatan akan disertai nama, dan nama itulah yang nantinya akan memudahkan kamu. Misalnya ada nama 'bus', maka kamu akan membuat bus. 

5. Doodle God


Hahaha.

Disini kamu menjadi 'seperti' dan penulis tegaskan 'bukan' Tuhan. Kamu-lah yang menciptakan segala sesuatu. Hanya dengan beberapa unsur sederhana, dan kamu akan melebarkannya menjadi banyak (sekitar 115). 

Hanya perlu satu klik dikanan, dan satu klik dikiri, dan kamu bisa menciptakan hal baru. Permainan benar-benar dan sangat memerlukan akal sehat kamu. Pasalnya disini kamu harus berpikir tentang benda apa yang kalau digabungkan dengan benda lain akan menghasilkan benda baru. 

Pertama-tama, Tuhan menciptakan tanah, air, udara, dan api. (bukan Avatar) Dan kamu membantunya menciptakan inovasi baru seperti hewan, peralatan, dan makhluk hidup lainnya.

UPDATE !! Doodle God kini meluncurkan versi terbarunya, Doodle God 2. Yuk! Main!! Tapi, ada baiknya kamu menyelesaikan Doodle God yang pertama. 
sumber foto : http://www.i-am-youth.com/wp-content/uploads/2010/06/Doodle-God-game.jpg

Lanjut Baca »

12 Januari 2012

Lirik OST. You're Beautiful - My Heart's Calling

You're Beautiful OST. Lyrics with Romanization and Translation.
My Heart's Calling by Kim Dong Wook




My Heart's Calling
=Kim Dong Wook=
Korean Vers.

Jo geum deo us eo yo

Haeng bok han mi so ro
Ja kku man geu daer chat neun
Nae mam dal lae do rok

Jo geum deo us eo yo
Se sang I geu daer jil tu ha do rok
Ja kku man geu daer bu reu neun nae mam I
Yok sim do nae jir mot hal te ni

Ga seum I yok hae sa rang han dan mal jo cha mot ha ni kka
Nun mur I teo jyeo geu ri um I heu reu go heu reu ni kka
Ga si cheo reom mog e geol lyeo beo rin seul peun geu mal man
Ha ru jong ir gwit ga e maem dol go man it jyo

Wae ha pir geu dae jyo
Geu dae reur sa rang ha ge dwaet neun ji
Go gaer jeo eo do
A ni ra go hae do
I mi geu daer noh jir mot ha ne yo

Ga seum I yok hae sa rang han dan mal jo cha mot ha ni kka
Nun mur I teo jyeo geu ri um I heu reu go heu reu ni kka
Ga si cheo reom mog e geol lyeo beo rin seul peun geu mal man
Ha ru jong ir gwit ga e maem dol go man it jyo

Sa rang hae yo geu daer sa rang hae yo yeong won hi
Geu dae nar bo ji anh neun de do

Su cheon beon ssig geu daer bu reu go bul leo bwa do mo reu jyo
Hang sang geu ja ri e seo geu daer gi da ryeo do mo reu jyo
Ba bo cheo reom geu jeo ba ra bo neun mot nan sa rang eul
Geu dae neun mo reu si jyo
A mu ri bul leo do








My Heart's Calling
=Kim Dong Wook=
English Vers.

Smile a little more
With a happy smile
So that you can comfort my heart
That keeps looking for you

Smile a little more
So that the world would be jealous
So that my heart that keeps calling for you
Would not be able to become greedy

My heart curses at me
because I can’t even say I love you
My tears burst
because my longing for you flows and flows
Only that sad phrase has been struck to my throat like a thorn
And remain in my ears the whole day

Why does it have to be you
Why did I have to love you
Even if I shake my head, deny it
I can’t let you go

My heart curses at me,
because I can’t even say I love you
My tears burst,
because my longing for you flows and flows
Only that sad phrase has been struck to my throat like a thorn
And remain in my ears the whole day

I love you, I love you
Forever
Even if you don’t look at me
Even if I say it a thousand times, you don’t know
Even if I wait at the same spot, you don’t know
My foolish love that simply looks at you like an idiot
You don’t know, No matter what
Lanjut Baca »

Lirik OST. You're Beautiful - Descent From The Sky

You're Beautiful OST. Lyrics with Romanization and Translation.
Descent From The Sky by Miss $ ft. Oh Won Bin




Descent From The Sky
=Miss $ ft. Oh Won Bin=
Korean Vers.

 You and me
I will love you my boy

uh dodeche eodieseo wanneunji
meorieseo balkkeutkkaji modu wanbyeokhae
ye dodeche mueol meokgo saneunji
neoui pyojeong maltu modeungeosi dalkomhae
jamdeulttaen eotteoke jam deuneunji
ttokbaro numneunji yeopeuro nupneunji
museunsaegeul jeil johahaneunji
neoui sasohangeo hanakkaji modu gunggeumhae

dareun saramgwaneun neomu teullyeo
urin seoroege jakku kkeullyeo
harujongil ni moksoriman deullyeo
ije naneun eotteokhae~
alkongdalkong pyeongsaeng nan neoman saranghago sipeunde
neoreul bolttaemada seolleine gaseumi
ireon nae maeumeul aneunji neon kiss me

haneureseo cheonsaga naeryeowa
nae mam gadeuk sarangi naeryeowa
haneureseo naerin cheonsa gateun neo
saranghae yeongwon torok

ye geurae neoneun naui suhocheonsa
ni yeopeman seomyeon naneun cheonsa
sujubeun yeojaga dwae cham usupjiman
tujeongdo buryeobogo sipeun sonyeoga dwae
maeil bam uriga heeojilttae
nal wihae bulleojuneun neoui yeppeun serenade
i modeunge kkuminga sipeo
oneul bameun jeongmallo jibe an gago sipeo

dareun saramgwaneun neomu teullyeo
ni yeopeman seomyeon ajik tteollyeo
chingudeurui mareul modu heullyeo
ije naneun eotteokhae
alkongdalkong pyeongsaeng nan neoman saranghago sipeunde
neodo nawa gatdamyeon sarangeul malhaejwo
sarangiran mareul neukkijineun marajwo

haneureseo cheonsaga naeryeowa
sesang gadeuk sarangi naeryeowa
haneureseo boneun areumdaun neol
saranghae yeongwontorok

uri sarang pyeongsaeng jigeum cheoreomman
yaksok halge pyeongsaeng jigyeopji anha
himi deulttaen ttaeron chingu cheoreomman
doeeojulge neoui moduinikka
i sungani neomu haengbokhae
neowa hamkke utneun neowanaro manjokhae
geurae neowana geurae neowana
uri saranghago isseo jigeum neowana

haneureseo cheonsaga naeryeowa
nae mam gadeuk sarangi naeryeowa
haneureseo naerin cheonsagateun neol
saranghae yeongwon torok

haneureseo cheonsaga naeryeowa
nae mam gadeuk sarangi naeryeowa
haneureseo bonaen areumdaun neo
saranghae yeongwon torog

You and me
I will love you my boy


Descent From The Sky
=Miss $ ft. Oh Won Bin=
English Version

You and me i love my boy

Where did you come from? From head to toe, you’re perfect
What exactly are you eating? The way you talk and your expresion is so sweet
How do you fall asleep? Straight forward or sideways?
What is your favorite color? Every little thing about you I want to find out

Compared to others, you are so different. We are attracted to each other
All day I only hear your voice. Now what happens to me?
I want to love you eternally. Everytime I look at you, my heart is thrilled
I wonder if you know this heart of mine, kiss me

An angel comes down from the skies. My full love in my heart comes down
You are like the angel from the sky. I love you til forever
You are my guardian angel. When I stand next to you, I’m an angel too
It’s funny how I become a shy girl, I become a girl who now wants to complain

Every night when we depart, your beautiful serenade you sing for me
I think if this is all a dream. Tonight I really don’t want to go home
You are different from others. I still get nervous standing next to you
I let go whatever my friends tell me. What happens to me now?
I want to love you eternally
If you feel the same way as me, tell me your love
So that I could feel your love

An angel comes down from the skies. The love enough to fill up the world comes down
The beauty looking from the skies. I love you until forever
Our love forever like this. I will promise you until forever, it isn’t tiring
When you are tired we could be like friends. I will become anything because I’m your all
This moment, I’m so happy. I’m satisfied with you laughing with me
Yes you and me, yes me and you. We are loving right now, you and me
An angel comes down from the skies. My full love in my heart comes down
You are like an angel from the sky. I love you until forever

An angel comes down from the skies. My full love in my heart comes down
The beauty sent from the skies. I love you until forever

You and me. I love my boy..

MP3 Download Link from Little Artz :
http://www.4shared.com/mp3/64bOtyib/Descent_From_the_Sky-Oh_Won_Bi.htm
Lanjut Baca »

Lirik OST. You're Beautiful - Without Saying

You're Beautiful OST. Lyrics with Romanization and Translation.
Without Saying by 9th Street Band



Without Saying
=9th Street Band=
Korean Vers.

Hajimalgul geuraessuh

Mo reunchuk haebuhligul
Anbo ee neun guetchorom
Bohl soo obneun gotchorom nol ah yeh
Bo jee mal gul geuraetnah bwa

Domangchil gol geuraessuh
Motdeuleun chog geurolgol
Deut ji do mot ha neun chog
Deuleun suobneun gotchorom ah yeh
Nae sarang deut ji ahneul gol

Maldo obshi sarangeul algae hago
Maldo obshi sarangeul naegae jugo
Sumgeol hana jo cha nol dam gaehae no kho
Ee rokhae do mang ga ni ka
Maldo obshi sarang ee nareul ddona
Maldo obshi sarangee na reul bo ryeo
Museun maleun halji damun eebi
Hon ja so nollan gotgata

Maldo obshi wa so

Wae ee rokhae appeunji
Wae ja ku man appeunji
Nol bolsu obdaneun go
Naega obdaneun go mal go
Mo du yaejon goa tokkateun gon dae

Maldo obshi sarangeul algae hago
Maldo obshi sarangeul naegae jugo
Sumgeol hana jo cha nol dam gaehae no kho
Ee rokhae do mang ga ni ka
Maldo obshi sarang ee nareul ddona
Maldo obshi sarangee na reul bo ryeo
Museun maleun halji damun eebi
Hon ja so nollan gotgata

Maldo obshi nunmulri heullo naeryeo
Maldo obshi gaseummi mu no jyeo ga

Maldo obneun sarangeul gidarigo
Maldo obneun sarangeul apahago

Nok shi nagoboryeo
Baboga dwe boryeo
Haneulman bogo oo nikka

Maldo obshi ee byeol ee nareul chaja
Maldo obshi ee byeol ee nae gae wa so
Chunbi domothago noreul bonaeyahaneun
Nae mami nollan gotgata

Maldo obshi wa so

Maldo obshi watt daga
Maldo obshi ddonaneun
Jinagan yeol byeong chorom
Jamshi apeun myeon dwenabwa jakku
Hyeong tto man namgae twe nikka



Without Saying
=9th Street Band=
English Version

I should have done that. I should have ignored it
Like something I couldn't see
I shouldn't look at you at all
I should have run away. I should have acted like I didn't hear it

Like something I couldn't hear
I shouldn't have listened to love at all
Without a word , you let me know love. Without a word, you give me love
You made me even hold of your breath but you ran away like this

Without a word, love leaves me. Without a word, love tossed me away
What should I say next ? My closed lips were surprised on their own
Coming without any words
Why does it hurts so much ? Why does it hurts continuously ?
Except for the fact that I can't see you anymore and that you are not here anymore
Otherwise, it's the same as before

Without a word , you let me know love. Without a word, you give me love
You made me even hold of your breath but you ran away like this
Without a word, love leaves me. Without a word, love tossed me away
What should I say next ? My closed lips were surprised on their own

Without a word, tears fall. Without a word, my heart breaks down
Without a word, I waited for love. Without a word, love hurts me
I zone out. I become a fool because I cry looking at the sky
Without a word, firewell finds me. Without a word, the end comes to me

I think my heart was surprise to send you away without any preperations
It came without a word
Without a word, it comes and leaves
Like the fever before, maybe all i need to do is hurt for a while
Lanjut Baca »

Lirik OST. You're Beautiful - What Should I do

You're Beautiful OST. Lyrics with Romanization and Translation.
What Should I do? by Park Da Ye


 


What Should I do?
=Park Da Ye=
Korean Vers.

hangeoreum mankeum geudael bonaemyeon nunmurina
hangeoreum mankeum geudaega gamyeon deo nunmuri heulleo wa
soneul ppeodeodo sonnaemireodo daheulsu eomneun goseuro
geudae ganeunde japji motago nan ulgoman itjyo

eotteokhajyo eotteokhajyo geudaega tteonaganeyo
eotteokhajyo eotteokhajyo naldugo tteonaganeyo
saranghaeyo saranghaeyo mongnoha bulleobojiman
geudaen deutji motaeyo gaseumeuroman oechigo isseuni

haruonjongil jiwobojiman tto tteoolla
haruonjongil ibyeolhajiman tto dasi tteoolla
soneul ppeodeodo sonnaemireodo aneulsu eomneun goseuro
geudaen gatjiman chatji motago nan ulgoman itjyo

eotteokhajyo eotteokhajyo jakku geudaeman boyeoyo
eotteokhajyo eotteokhajyo nan geudael saranghaneunde
mianhaeyo mianhaeyo naemari deullisinayo
dasi dorawajwoyo geudae animyeon nan andoenikkayo

eotteokhajyo eotteokhajyo nan ojik geudaeppuninde
eotteokhajyo eotteokhajyo geudaega tteonaganeyo
eotteokhajyo eotteokhajyo naldugo tteonaganeyo
saranghaeyo saranghaeyo mongnoha bulleobojiman
geudaen deutji motaeyo gaseumeuroman oechigo isseuni

What Should I do?
=Park Da Ye=
English Vers.

When I let you go one step further, my eyes overflow with tears
When you walk away one step further, more tears are falling
As you move away to a place where I can’t reach you, even if I reach out my hand
I can’t catch you, I can only cry

What should I do? What should I do? You’re leaving
What should I do? What should I do? You’re leaving me
I love you, I love you, I cry out to you
But you can’t hear me, because I am only shouting in my heart

All day long I try to forget you, but I think of you again
All day long I try to say goodbye, but I think of you
Although you went to a place where I can’t hold you, even if my hand reaches out for you
I can’t find you, I can only cry

What should I do? What should I do? I can only see you
What should I do? What should I do? I love you only
I am sorry, I am sorry, can you hear me?
Please come back to me, if it’s not you, I can’t go on

What should I do? What should I do? I only have you
What should I do? What should I do? You’re leaving
What should I do? What should I do? You’re leaving me alone
I love you, I love you, I cry out to you
But you can’t hear me because I am only shouting in my heart
Lanjut Baca »

Lirik OST. You're Beautiful - Still As Ever

You're Beautiful OST. Lyrics with Romanization and Translation.
Still As Ever by Lee Hong Ki



Still As Ever
=Lee Hong Ki=
Korean Vers.

Sa rang eun a nil geo ra go
Jeol dae ro a nil geo ra go
Mae beon sog yeo wat ji man nae mam eun ja kku neo reur bu reu go
Han geor eum do mang chyeo bo go han geor eum mir eo nae bwa do
Geu reor su rog neon nae an e keo jeo ga go iss eo

Geu man keum sa rang ha na bwa geu man keum gi da ri na bwa
Geu to rog a peu ge hae do nae mam eun neor tteo nar su eopt na bwa
Sa rang eun ha na in ga bwa
Nae mam eun byeon chi an na bwa
Neor hyang hae ji kyeo on sa rang I je neun da man ar su it da go

Tta tteut han neo ui nun bic I tta tteut han neo ui sa rang I
Dar a nar su rog nae an e keo jyeo ga go iss eo

Neo do nar sa rang haet na bwa neo do nar gi da ryeot na bwa
Geu to rog a peu ge hae do ne mam eun nar tteo nar su eopt na bwa
Sa rang eun ha na in ga bwa
Nae mam eun byeon chi an na bwa
Neor hyang hae ji kyeo on sa rang I je neun da man ar su it da go
Neor sa rang hae

Ttae ro neun sa rang I hog eun nun mur I
U rir him deul ge hae do
Sa rang hae sa rang hae nae gyeot en neo man iss eu myeon dwae

Yeo jeon hi sa rang ha na bwa
Yeo jeon hi gi da ri na bwa
Meo ri reur sog yeo bo a do ga seum eun sog ir su neun eopt na bwa
Sa rang eun ha na in ga bwa
Nae mam eun byeon chi an na bwa
Neor hyang hae ji kyeo on sa rang I je neun da man ar su it da go
Neor sa rang hae


Still As Ever
=Lee Hong Ki=
English Vers.

I didn’t think it was love, I told myself it wasn’t love
I deceived myself, but my heart kept calling your name
I take one step towards you, push you one step away
Each time, you grow in my heart

I must be loving you this much, must be waiting for you this much
Even though it hurts so much, my heart can’t seem to let you go
I think there must be just one love, I don’t think my heart will change
The love that I’ve kept only for you, I can now finally tell you
Your warm eyes, Your warm love
Flying away farther, but you are still growing up in my heart.

I must be loving you this much, must be waiting for you this much
Even though it hurts so much, my heart can’t seem to let you go
I think there must be just one love, I don’t think my heart will change
The love that I’ve kept only for you, I can now finally tell you
I love you

Sometimes love, at times tears
Even though it’s hard, I love you, I love you
I only need you by my side
I must still be loving you, I must still be waiting for you
My brain might be fooled, but my heart can’t be fooled
I think there must be just one love, I don’t think my heart will change
The love that I’ve kept only for you, I can now finally tell you
I love you
Lanjut Baca »

Lirik OST. You're Beautiful - I Will Promise You

You're Beautiful Lyrics with Romanization and Translation.
I Will Promise You by A.N.JELL




I Will Promise You
=A.N.JELL=
Korean Vers.

I will promise you
Du nun e neo man dam go sar a gal kke
I will promise you
Du par e neor an go sar a gal kke
A chim e nun tteo jam deun sun gan kka ji neo ha na man geu ril kke
Sa rang hae i mar it ji ma
I Love You Forever


Deo un yeo reum nar e geu neur i doe jul kke
Bi o neun nar en u san i doe jul kke
Geot da ga ji chi...r ttaen jag eun ui ja do doe jul kke
Us eur ttae ni gi ppeum du bae ga dwae ge ham kke us eul kke
Nun mur heul lir ttaen su geon i doer neor dakk a jul kke


I will promise you
Du nun e neo man dam go sar a gal kke
I will promise you
Du par e neor an go sar a gal kke
A chim e nun tteo jam deun sun gan kka ji neo ha na man geu ril kke
Sa rang hae i mar it ji ma
I Love You Forever


U ri sa i neun ma chi Coffee and Doughnet gat ji
Nae ge gi ppeum eur jeon hae jun neo neun na ui seu pye syeol
Ha ru ha ru ga Energy bu jok ha da myeon Emergency
Nae ge saeng myeong i bur eo jur dal kom han geu dae ui hyang gi
Mae ir ha na ha na kkog sum gyeo noh eun na ui sa rang eul
Ham kke ha neun nal dong an mo du bo yeo jul kkeo ya


I will promise you
Eo di e it deon neo man gi eok hal kke
I will promise you
Mwor hae do neo man eur gi eok hal kke
Yeong won hi neo reur sae gir i ga seum man pum go sar a gal kkeo ya
Sa rang hae i mar gi eok hae
I Love You Forever


Yes A.N.JELL why here


I will promise Just do it Girl
Sa rang han da neun de mu seun mar i pir yo hae
Kwang kwang geo ri neun oen jjog ga seum eu ro dae dap hal kke
One step Two step Three and Four
Ni gyeot e cheon cheon hi da ga gal kke
Gi da ri ran mar tta wi ib e dam ji mot hae


I will take you


I will promise you
Du nun en neo man dam go sar a gal kke
I will promise you
Du par eun neor an go sar a gal kke
A chim e nun tteo jam deun sun gan kka ji neo ha na man geu ril kke
Sa rang hae i mar it ji ma
I Love You Forever



Promise 
=A.N.JELL=
English Vers.

I will promise you
to live with only you in my two eyes
I will promise you
to live with only you in my two arms
From the time I open my eyes and till I sleep
I will only yearn for you
I love you don’t forget these words I Love you Forever

I will become the shade in the hot summer
I will become your umbrella when it rains
I will become the small chair when you become tired from walking
So that your happiness will be doubled, I will laugh with you
I will become the towel when you cry to wipe you tears

I will promise you to live with only you in my two eyes
I will promise you to live with only you in my two arms
From the time I open my eyes and till I sleep I will only yearn for you
I love you don’t forget these words I Love you Forever

We are like Coffee and Doughnut
Giving me happiness you are my special
Day by day you are running low on energy Emergency
Breathing life into you, your sweet scent
The love I hid every single day
On the day we are together I will show you all

I will promise you that wherever I am I will only remember you
I will promise you that whatever I am doing I will remember you
Forever I will live with this new path in my life
I love you don’t forget there words I love you forever

Yes A.N.GELL why here I will promise Just do it Girl
I love you, what more do I need?
My thumping left heart will answer you
One step two step three and four I will slowly move closer to you
I can’t tell you to wait for me because I will take you

I will promise you to live with only you in my two eyes
I will promise you to live with only you in my two arms
From the time I open my eyes and till I sleep I will only yearn for you
I love you don’t forget these words I Love you Forever
Lanjut Baca »

Lirik OST. You're Beautiful - My Wings

You're Beautiful OST. Lyrics with Romanization and Translation.
My Wings by Kim Tae Woo


 
My Wings
=Kim Tae Woo=
Korean Vers.
nugunganeun joheun jibi kkumira malhajyo
nugunganeun meotjin chaga kkumira malhajyo
geuttae naneun jeo hayan gureumeul gareumyeo
paran haneureul naneun ge kkumiyeotjyo

nal suga eopdago modu malhajiman I believe, I believe

geudaewa hamkkemyeon I can fly
naui nalgae neowa hamkke I can fly
saranghae nunbusin jeo taeyangmankeum
naui gyeote isseojwo yeongwonhi

o reul suga eomneun sani nun ape isseul ttae
geonneol suga eomneun gangi nun ape isseul ttae
jichin naneun (jichin naneun) son naemil nugudo eomneunde
jam si swil su inneun eokkaega doeeojwo

hal suga eopdago modu malhajiman I believe, I believe

geudaewa hamkkemyeon I can fly
naui nalgae neowa hamkke I can fly
saranghae nunbusin jeo taeyangmankeum
naui gyeote isseojwo yeongwonhi

ji geum haneureul naneun i gibun gaseum soge ganjikhagopa
geudaeran nalgae hamkke jeo haneul hyanghae nalgo sipeo

geudaewa hamkkemyeon I can fly
naui nalgae neowa hamkke I can fly
saranghae nunbusin jeo taeyangmankeum
naui gyeote isseojwo yeah
naui nalgaega doejwo yeongwonhi

geudaeraneun nalgae



My Wings
=Kim Tae Woo=
English Vers.


Some people say a nice house is their dream
Some people say a cool car is their dream
At that time, for me, parting the white clouds,
flying the blue sky was my dream

Everyone says it is not possible to fly but I believe, I believe

If I’m with you I can fly
With you, my wings, I can fly
I love you as much as that dazzling sun
Stay by my side forever

When there is an unclimbable mountain in front of my eyes
When there is an uncross-able river in front of my eyes
I am tired (I am tired) without anyone to reach for, even
Please be a shoulder I can rest on for a little while

Everyone says it is not possible to do but I believe, I believe

If I’m with you I can fly
With you, my wings, I can fly
I love you as much as that dazzling sun
Stay by my side forever

This feeling right now, like I’m flying in the sky
I want to keep in my heart
With you, my wings,
I want to fly toward that sky

If I’m with you I can fly
With you, my wings, I can fly
I love you as much as that dazzling sun
Stay by my side
Be my wings forever

You are my wings
Lanjut Baca »

Lirik OST. You're Beautiful - Lovely Day

You're Beautiful OST. Lyrics with Romanization and Translation.
Lovely Day by Park Shin Hye


Lovely Day
=Park Shin Hye=
Korean Vers.

salmyeosi nal kkaewojwoyo my sunshine
donghwasok gongjucheoreom nuneul gamgo gidarilkkeoeyo
nuntteumyeon nae gyeote hamkke hal loveshine
donghwa sok wangjacheoreom nareul bomyeo useojulkkeojyo.

nado mollae dununi neoman geurigo
tto mollae dugeungeorin gaseumi sorichineyo

I wanna love you I wanna be with you
geudaedo neukkinayo naemameul
neon naegewayo jogeum deo dagawayo naemameul gajyeoyo
every day lovely day maeil soksagyeo julkkeyo.
kaendiboda dalkomhan sarangeul julkkeoeyo.

mabeobui jumuneul georeo syallalla
ttatteutan haessalgateun neoui miso nareul bichugil
nado mollae gaseumi tto dugeungeoryeo
dunune areungeoryeo ijeneun malhaebollaeyo

I wanna love you I wanna be with you
geudaedo neukkinayo naemameul
naegewayo jogeum deo dagawayo naemameul gajyeoyo
every day lovely day maeil soksagyeo julkkeyo.
kaendiboda dalkomhan sarangeul julkkeoeyo.

I wanna love you I wanna be with you
anajullaeyo
lovely day nae mameul neukkyeobwayo
yeongwonhi hamkkehae
rarallalla rarallalla maeil haengbongman julgeoya
kaendiboda dalkomhan sarangeul julkkeoeyo


Lovely Day
=Park Shin Hye=
English Vers.

Wake me gently, My sunshine
Just like princess in the fairly tales, I will close my eyes and wait
When I open my eyes, please stay by my side, love shot
Just like prince in the fairly tales, look and smile at me
Even I do not know that, in my eyes there’s only you
And don’t know that my heart is throbbing, the sound of my heart beats

I wanna love you I wanna with you
Can you feel it, my feeling
Come to me, come a little bit closer and take my heart away
Everyday lovely day everyday I will whispering to you again
Sweeter than candy, I will give my love to you

Reading the magic spells syal la la
Your smile appeared like the warm sunshine
My heart is throbbing again
Now said to me

I wanna love you I wanna with you
Can you feel it, my feeling
Come to me, come a little bit closer and take my heart away
Everyday lovely day everyday I will whispering to you again
Sweeter than candy, I will give my love to you

Wanna love you wanna with you
I will hug you tight. lovely day please try to feel my heart
Together forever
lalalala lalalala everyday I will bring only happiness
Sweeter than candy I will give my love to you
Lanjut Baca »

Lirik OST. You're Beautiful - Dropping Rain

You're Beautiful OST. Lyrics  with Romanization and Translation.
Dropping Rain by Kim Tae Woo

Dropping Rain 
=Kim Tae Woo=
Korean Vers.

annyeongiran neoui mare na useumyeo amureochi anheun deut haengbokharamyeo
ganeun neoui dwitmoseup barabomyeonseo na ttaeme ulji ankil gidohaesseo

heureuneun nunmulbomyeo tteonalsuga eomneunde
neol bonaelsuga eomneunde

bitmuri naeryeoseo jeongmal gwaenchanhasseo nunmuri boijil anha gwaenchanhasseo
gwaenchanhaseo tteonaneun neoreul japji motaesseo ni maeumsok apeun gieok moduda jiwojul
bitmuri naeryeoseo

sigan heulleo ijeun jul man aratdeon neo amureochi anheun deut geureoke sara
hollo geotneun dwitmoseumman bwado baro neo oneuldo geuttaecheoreom biga naeryeo

nunmuri naryeogohae geunyeoreul jabeuryeohae
utge haejulsu eomneunde

bitmuri naeryeoseo jeongmal gwaenchanhasseo nunmuri boijil anha gwaenchanhasseo
gwaenchanhaseo tteonaneun neoreul japji motaesseo nae maeumsok apeun gieok moduda jiwojul
bitmuri naeryeoseo

gajimallago tteonaji mallago
mameuro malhalge

nimami ureoseo bitmuri naeryeosseo naemami ureoseo nunmuri naeryeosseo
saranghaeseo tteonaneun neoreul japji motaesseo markge gein neoui sarmui seulpeumeul angyeojul
bitmuri doelkkabwa


Dropping Rain 
=Kim Tae Woo=
English Vers.

Your words of goodbye, I laugh and don’t mind and seemed happy
I look behind your path, don’t cry, I didn’t pray
I do not leave looking at yourflowing tears
I do not send them

Dropping rain is quite alright, but your tears don’t seem alright
It’s alright but I can’t catch you leaving, erase all the memory of your sick mind
As time flows only you knew you’d forgotten, you lived, it seemed so, with no mind
Today, you look exactly like dropping rain from behind, walking alone
I’m going to try to catch her tears
But I do not deserve to laugh

Dropping rain is quite alright, but your tears don’t seem alright
It’s alright but I can’t catch you leaving, erase all the memory of your sick mind

Dropping rain
Please don’t go, please don’t leave
And tell your heart

Your heart cries as rain drops, your heart cries as tears drop
I love you, I can’t catch you leaving, and the clear gain of your life is the sorrow
I’m afraid it will rain
Lanjut Baca »

Lirik OST. You're Beautiful - Goodbye

You're Beautiful OST. Lyrics. with Romanization and Translation
Goodbye by Jang Geun Seuk



 Goodbye 
=Jang Geun Seuk=
Korean Vers.

Eo tteok ha jyo ba ra man bo ne yo
Jjal beun in sa jo cha geon nael su ga eopt ne yo
Si ri do rog cha ga un nae son jab a ju ji ma
I je neun gu man bo nae ya ha jyo

Eo tteok ha jyo meor eo jyeo ga ne yo
Ga seum ga deug nun mul man cha o ne yo
Ae sseo gam chwo bwa do meon chul su ga eops eo yo
Kkeut nae jap ji mot han I mam eur eo tteok ha na yo

Sa rang haet deon geu gi eog eun noh ji mar a yo
Da si ut ge hae jur da reun sa ram man na do
A peun I byeol kka ji do geu dae ra da haeng I jyo
Seul peun nun mur mo a seo an nyeong

A mu geot do hae jun ge eopt ne yo
Mot na ge do sang cheo man nam gyeot ne yo
Byeon hae gan mam jo cha gam ssa an a jun sa ram
I jen bo nae ya har geu dae reur eo tteok ha na yo

Sa rang haet deon geu gi eog eun noh ji mar a yo
Da si ut ge hae jur da reun sa ram man na do
A peun I byeol kka ji do geu dae ra da haend I jyo
Sum I meoj eur man keum a pa wa nun mul heul leo do

Haeng bok haet deon geu gi eog eun noh ji mar a yo
Da si ut ge hae jur da reun sa ram man na do
A peun I byeol kka ji geu dae ra da haeng I jyo
Dah ji mot han nae sa rang I je bo nae ya ha jyo

O jig na reur ut ge har sa ram geu dae ppun in geol
Sa rang I gip eo jyeo ma eum I a pa wa do

Haeng bok haet deon geu gi eog eun noh ji mar a yo
Da si ut ge hae jur da reun sa ram man na do
A peun I byeol kka ji geu dae ra da haeng I jyo
Seul peun nun mur mo a seo nae ga hal su it neun il



 Goodbye 
=Jang Geun Seuk=
English Vers.

What should I do? I am just watching you
I can’t even say a short farewell
You hold on to my cold hands
But now I have to send you away

What should I do? You are going far away
My heart is filling with tears
Even though I try my best to hide it, I can’t
This heart I couldn’t catch, what should I do?

Don’t forget the memories we loved
Even if you find another person that makes you smile
Even the painful farewell, I am glad that it was you
Gathering all my sad tears, good bye

There was nothing I’ve done for you
Sadly, only scars are left
The person who encompassed my changed heart
Now I have to send you away, what should I do?

Don’t forget the memories we loved
Even if you find another person that makes you smile
Even the painful farewell, I am glad that it was you
If the tears fall because it is so painful to endure

Don’t forget the happy memories we shared
Even if you find another person that makes you smile
Even the painful farewell, I am glad that it was you
My love that I can’t reach, now I have to send you away

The only person that can make me laugh is you
Even if love is so deep and the heart hurts so much

Don’t forget the happy memories we shared
Even if you find another person that makes you smile
Even the painful farewell, I am glad that it was you
The thing that I could do with all my sad tears, good bye
Lanjut Baca »

Lirik OST. City Hunter - Unstoppable

City Hunter OST. Lyrics with Romanization and Translation.
Unstoppable by Soo Han Byul
 
UNSTOPPABLE
=SOO HAN BYUL=
KOREAN VERS.

jigeum naega gayo
uri hamkkehaetdeon
geuttae meomuldeon jari

nameun georimankeum ganeun
siganmankeum heureuneun
nunmureul eojjeojyo o

meomchul su eomneun sarang
chameul su eomneun iyu
sum swilttaemada geudae saranghae
gaseumi oechineun ireum
neul geudaeraseo
geudaeppunieoseo

ije da wagayo
uri hamkkehaetdeon
geuttae meomuldeon jari

geudael saenggakhamyeon
geudaegyeote seomyeon
heureuneun nunmureul eojjeojyo

meomchul su eomneun sarang
chameul su eomneun iyu
sum swilttaemada geudae saranghae
gaseumi oechineun ireum
neul geudaeraseo geudaeppunieoseo

naege gareuchyeojun geudaeraneun
sarang ije na kkaedarayo

meomchul su eomneun najyo gaseumi
sikineun il sum swilttaemada aljyo
saranghae gaseumi oechineun
ireum neul geudaeraseo
geudaeppuniraseo



UNSTOPPABLE
=SOO HAN BYUL=
ENGLISH VERS.

I'm coming right now
To that place where we spent time together
As much as the distance left and time that's taking me
What do I do with the falling tears?

Love, that can't be stopped, the reason why I can't hold myself
I love you everytime I breathe
The name that my heart shouts
Because it's always you, because I only have you

I'm almost there
TO that place where we spent time together
When I think of you, when I'm next to you
What do I do with the falling tears?

Love, that can't be stopped, the reason why I can't hold myself
I love you everytime I breathe
The name that my heart shouts
Because it's always you, because I only have you

You, the love that was taught to me
Now I realize

I can't be stopped
What my heart tells me to do, I know everytime I breathe
I love you, the name that my heart shouts
Because it's always you, because I only have you
Lanjut Baca »

Lirik OST. City Hunter - Look Only at You

City Hunter OST. with Romanization and Translation.
Look Only at You by Park Gyu Ri



 
LOOK ONLY AT YOU
=PARK GYU RI=
KOREAN VERS.

haru jongil keudael-bwaht-jyo
keudaen tareun gonman bojyo
neul bogo isseodo bogoshipeun
naye geudae-neun eotteon- saramin-gayo
keudaen nae-ga eotteohke boyeoyo
keudaedo nae-ga kunggeumhankayo
nado moreuge keudae saengga-ge chamgimyeon
meong-hani tteo-oreuneun keudae eol-ku-reun

hanbeon-man nalbwahyo nae mameul-neukkindamyeon
hanbeonirado keumamal-go ship-jiman
keudae-ga naegyeote isseoman jundamyeon
keumal-haji anhado gaseumeuro al-ke

keudaen nae-ga eotteohke boyeoyo
keudaedo nae-ga kunggeum-han-gayo
nado moreuge keudae saengga-ge chamgimyeon
meong-hani tteo-oreuneun keudae eol-gu-reun

hanbeon-man nal bwahyo nae-mameul neukkindamyeon
hanbeonirado keumam al-go ship-jiman
keudae-ga naegyeote isseoman jundamyeon
keumal haji-anhado
gaseumeuro al-ge o

nae-geman isseojugireul oh
keudae-man paraboneun nan

oh oh... amuri apado
byeonhaji-anh-neun-geon keudael hyang-han nae-mami
kkok keudae-man bwahyo
keudae-man bwahyo


LOOK ONLY AT YOU
=PARK GYU RI=
ENGLISH VERS.

I looked at you all day
But you looked somewhere else
Even when I always see you, I always miss you
My person, what kind of person are you?

How do I look to you?
Are you curious about me too?
When I'm unconsiously lost in thoughts of you
I blankly float up your face

Look at me just once if you feel my heart
Even if it's just once, I want to know your heart
But if you will stay by my side
Even if you don't say it, I'll know with my heart

How do I look to you?
Are you curious about me too?
When I'm unconsiously lost in thoughts of you
I blankly float up your face

Look at me just once if you feel my heart
Even if it's just once, I want to know your heart
But if you will stay by my side
Even if you don't say it, I'll know with my heart

I hope you will be there only for me
For me, who only looks at you

No matter how much it hurts, the thing that'll never change
Is that my heart that only goes toward you
Only looks at you, only looks at you
Lanjut Baca »

Lirik OST. City Hunter - I Love you

City Hunter OST. Lyrics with Romanization and Translation.
I love you, I want you, I need you by Apple Mango



 
I LOVE YOU, I WANT YOU, I NEED YOU
=APPLE MANGO=
KOREAN VERS.

Mal eopshi geudaeman bojyo
Motboncheok jinachilgeol almyeonseodo
Geudae gyeoteman isseumyeon
Shigani meonchungeot gata
Naenae utgiman haesseotjyo

Mal eopshi geudaeman bojyo tto nan
Hagoshipeun mari tto saenggin geojyo
Gakkai daga galsurok
Geudaewaeui georiga
Neomudo meolgeman neukkyeojijyo

Nan geudaeman
I love you
Geujeo
I want you
I need you
Ajik eoridan mal mayo
I love you
Jigeum isungando
Neoeui moksori deudgo shipeo
Naegyeote isseojweo

Joheun ilman isseotteongeon anijyo
Naegedo nunmuljitteon bami isseo
Eoneusae dagaon sarang
Naemameul heundeureo nohjyo
Geudae gyeote gamyeon andwenayo

Nan geudaeman
I love you
Geujeo
I want you
I need you
Ajik eoridan mal mayo
I love you
Jigeum isungando
Neoeui moksori deudgo shipeo
Naegyeote isseojweo

I love you
Geujeo
I want you
I need you
Ajik eoridan mal mayo
I love you
Jigeum isungando
Neoeui moksori deudgo shipeo~OH

I love you
Geujeo
I want you
I need you
Jakku nunmulman heureujyo
I love you
Geojitmarirado OH
Malhaejweo sseumyeon baraneun na



I LOVE YOU, I WANT YOU, I NEED YOU
=GOO HA RA=
ENGLISH VERS.

I look at you silently
Even if I know I'll pass by you as if I didn't see you
I smiled whenever I was around you cause it felt like the time has stopped
I look at you silently
I had something to tell you
But whenever we get closer, I felt as if we were getting further
Only you, I love you
I want you, I need you
Don't say that I'm still young, I love you
I want to hear your voice right now, stay by my side


There were also sad nights where I cried
Love came to me and shook my heart
Can I come closer to you?
Only you, I love you
I want you, I need you
Don't say that I'm still young, I love you
I want to hear your voice right now, stay by my side


I love you, I want you
I need you, don't say that I'm still young
I love you, I want to hear your voice right now
I love you, I want you
I need you, I keep crying
I love you, I wish that you'd say I love you even if it was a lie
Stay by my side
Lanjut Baca »

Lirik OST. City Hunter - Suddenly

City Hunter OST. Lyrics with Romanization and Translation.
Suddenly by Kim Bo Kyung



 
SUDDENLY
=KIM BO KYUNG=
KOREAN VERS.

Amureon maldo tteooreuji anhasseo
Neoeui eolgul dashi bol jul jeongmal mollasseo
Nae maeumsok gipeun eodin gae mudeodun chae
Yeojikkeok geuriweo hamyeo apahaesseotji

Dorabomyeon miso ttwin eolgullo nal
Barabomyeo hangsang dwie seo inneun geot gata
Eojireoun i gibune hollo bameul saemyeo
Ajik nameun geudae heunjeoge ulgon haetji

Ije malhaejweo naega mweol jalmothaenneunji
Ije malhaejweo naega bujokhaetteon geonji

Jeongmal geudaereul michidorok weonhaesseo
Geudael dashi bol su itgireul hangsang gidohaewasseo
Ireohke naega jugeul geotman gateunde
Ijen geudaega naege ol sun eopnayo.. jebal

Honjaseodo jalhaenael su ittago
Neo eopshido jalhaenael su isseul georago
Dajimhamyeo ojianhneun jameul cheonghaebwado
Ni maltu ni pyojeongman ttoryeoshi tteoolla

Ije malhaejweo naega mweol jalmothaenneunji
Ije malhaejweo naega bujokhaetteon geonji

Jeongmal geudaereul michidorok weonhaesseo
Geudael dashi bol su itgireul hangsang gidohaewasseo
Ireohke naega jugeul geotman gateunde
Ijen geudaega naege ol sun eopnayo

Jeongmal geudaereul michidorok weonhaesseo
Geudael dashi bol su itgireul hangsang gidohaewasseo
Ireohke naega jugeul geotman gateunde
Ijen geudaega naege ol sun eopnayo..
Jebal.. Jebal..



SUDDENLY
=KIM BO KYUNG=
ENGLISH VERS.

I couldn't think of anything to say
I really didn't know I'd see you again
I buried you somewhere deep within my heart
And I yearned for you in pain

When I turn around it seems like you'll be there smiling at me
In this dizzy state I stay up all night alone
And cry over the traces that you've left

Now tell me what I did wrong
Now tell me what I lack

I wanted you like crazy
I always prayed that I'd see you again
I feel like I could die
So can't you come back to me?
Please?

Even after I promised myself as I went to sleep
That I could be okay by myself
That I could be okay without you
I clearly think of the way you talk and your expresisons

Now tell me what I did wrong
Now tell me what I lack

I wanted you like crazy
I always prayed that I'd see you again
I feel like I could die
So can't you come back to me?
Please?

I wanted you like crazy
I always prayed that I'd see you again
I feel like I could die
So can't you come back to me?
Please?

Lanjut Baca »

Lirik OST. City Hunter - Cupid

City Hunter OST. Lyrics with Romanization and Translation.
Cupid by Girl's Day
 
CUPID
=GIRL'S DAY=
KOREAN VERS.

I’m your cupid My boy I love you!
jjaritaejin gibuningeol
ireon neukkim cheoeumingeol
mabeobe geollin geot gata
neol bol ttaemyeon.

kongdakkongdak seolleneun mam
meoributeo balkkeutkkaji
niga neomu johajingeol
nado mollae

josimseureopge dagagallaeyo
Oh! I’m your sweety girl
nal anajwo
josimseureopge yaegihallaeyo
Oh! I’m your lovely girl
ni pume angin chae

Hello Hello you shiny boy!

kyupiteu hwasari
nae maeume kok deureowa
neoreul bomyeon nan tteollyeowa

Hello Hello you shiny boy!
dalkomhan useumi
nae maeume ssok deureowa
haru jongil nan tteollyeowa
You got my heart!

My love My love My love My boy x3
dugeundugeun gaseum tteollyeo ni eokkaee gidaeeo
Come on boy You’re my boy Love my boy
My love My love (My boy)

josimseureopge dagagallaeyo
Oh! I’m your sweety girl
nal anajwo
josimseureopge yaegihallaeyo
Oh! I’m your lovely girl
ni pume angin chae

Hello Hello you shiny boy!
kyupiteu hwasari
nae maeume kok deureowa
neoreul bomyeon nan tteollyeowa

Hello Hello you shiny boy!
dalkomhan useumi
nae maeume ssok deureowa
haru jongil nan tteollyeowa
You got my heart!

Shiny boy!
kyupiteu hwasari
nae maeume kok deureowa
neoreul bomyeon nan tteollyeowa
You got my heart!

My love My love My love My boy



CUPID
=GIRL'S DAY=
ENGLISH VERS.

I’m your cupid my boy i love you!
The excited feeling
First time for this sensation
I feel like i’m under a spell
When i look at you

Pitter patter of my excited heart
From head to toe
I’ve come to like you so much
Without even noticing
I’ll get closer carefully
Oh! I’m your sweety girl
Hold me
I’ll tell you cautiously
Oh! I’m your lovely girl
While you’re holding me
Hello hello you shiny boy!

Cupid’s arrow
Has pierced my heart
I shake (with excitement) when i see you.
Hello hello you shiny boy!
That sweet laughter
Enters my heart so quickly
I shake (with excitement) all day
You got my heart!
My love my love my love my boy x3
Thump thump my heart beats while i’m leaning on your shoulders
Come on boy you’re my boy love my boy *
My love my love (my boy)
I’ll get closer carefully
Oh! I‘m your sweety girl
Hold me
I’ll tell you cautiously
Oh! I’m your lovely girl
While you’re holding me

Hello hello you shiny boy!
Cupid’s arrow
Has pierced my heart
I shake (with excitement) when i see you.

Hello hello you shiny boy!
That sweet laughter
Enters my heart so quickly
I shake (with excitement) all day
You got my heart!

Shiny boy!
Cupid’s arrow
Has pierced my heart
I shake (with excitement) when i see you.
You got my heart!

Lanjut Baca »

Lirik OST. City Hunter - It's Alright

City Hunter OST. Lyrics with Romanization and Translation
It's Alright by Yang Hwa Jin Band




IT'S ALRIGHT
=YANG HWA JIN BAND=
KOREAN VERS.

OH! It’s alright
Jeo haneuri wemyeonhaedo neomaneul jikkilkke
OH! It’s alright

OH! It’s alright
Dugeun daeneun nae shimjangeun
Neol hyanghae never stop!
OH! It’s alright
Nae sangcheoreul kkeureo aneun
Neon naege ever love
OH! It’s alright

Summakhil deut biyeolhan
Georineun kkok crazy world
Seulpeummani gadeukhae
Ne onsain On and Off
Gaseumsoge nameungeon
Neoe daehan memory

Weo eo eo
All my love for you (weo eo eo)
Weo eo eo
All my heart for you (weo eo eo)
Weo eo eo
All my life for you (weo eo eo)
Weo eo eo
I will never cry
Weo~ Weo~

OH! It’s alright
Dugeun daeneun nae shimjangeun
Neol hyanghae never stop!
OH! It’s alright
Geu nugudo neol daeshinhal
Sarameun eopneun geol
OH! It’s alright
Jeo haneuri wemyeonhaedo
Neomaneul jikkilkke
OH! It’s alright

Sesangeun so dangerous
Ssaneulhaejin gashibat
Nunmulmani goyeowa
Nae hyeonshireun up and down
Gyeondyeo naego inneun geon
Niga yeogi itgie

Weo eo eo
All my love for you (weo eo eo)
Weo eo eo
All my heart for you (weo eo eo)
Weo eo eo
All my life for you (weo eo eo)
Weo eo eo
I will never cry
Weo~ Weo~

OH! It’s alright
Dugeun daeneun nae shimjangeun
Neol hyanghae never stop!
OH! It’s alright
Geu nugudo neol daeshinhal
Sarameun eopneun geol
OH! It’s alright
Jeo haneuri wemyeonhaedo
Neomaneul jikkilkke
OH! It’s alright

OH! It’s alright
Dugeun daeneun nae shimjangeun
Neol hyanghae never stop!
OH! It’s alright
Nae sangcheoreul kkeureo aneun
Neon naege ever love
OH! It’s alright!



IT'S ALRIGHT
=YANG HWA JIN BAND=
ENGLISH VERS.

It's alright
Even if god turns his back on you
I will protect you
It's alright

It's alright
My heart never stops beating towards you
It's alright
You're my ever love for embracing my scars
Oh, it's alright

This street is suffocatingly despicable
It's like a crazy world
It's only full of sadness
The neon signs are on and off
The only thing left in my heart
Memories of you

Woo-
All my love for you, woo (woo-)
All my life for you, woo (woo-)
I will never cry, woo

It's alright
My heart never stops beating towards you
It's alright
There's no one who can substitute you
It's alright
Even if god turns his back on you
I will protect you
It's alright

The world is so dangerous
A Cold thornbush
I can only tear up
My reality is up and down
The only reason I can stand this place is because you're here

Woo-
All my love for you, woo (woo-)
All my life for you, woo (woo-)
I will never cry, woo


It's alright
My heart never stops beating towards you
It's alright
There's no one who can substitute you
It's alright
Even if god turns his back on you
I will protect you
It's alright


It's alright
My heart never stops beating towards you
It's alright
You're my ever love for embracing my scars
Oh, it's alright



Lanjut Baca »

Lirik OST. City Hunter - So Goodbye

City Hunter OST. Lyrics with Romanization and Translation.
So Goodbye by Jong Hyun (Shinee)



SO GOODBYE
=JONG HYUN (SHINEE)=
KOREAN VERS.

So Goodbye! Don’t cry and smile!
Gaseum shirideon shigandeul moduda bonaejul geoya
So Goodbye eodumsok werobdeon na
Nan nega piryohae
I need your love again

Maeil tto geuraewat deushi
Apeun sangcheowa seulpeun gieogeul jiweo gadeon na
Neol cheoeum bon geu sungane nan
Meonchun deuthaetgo nan neoman boyeosseo

Geochin shiryeone muneojyeo gajiman
Huhweneun eopseul geot gata
Dununeul gameumyeon ni sumgyeori neukkyeojyeo
Ijeneun nal useul su isseo

So Goodbye! Don’t cry and smile!
Gaseum shirideon shigandeul moduda bonaejul geoya
So Goodbye eodumsok werobdeon na
Nan nega piryohae
I need your love again

Geochin shiryeone muneojyeo gajiman
Huhweneun eopseul geot gata
Dununeul gameumyeon ni sumgyeori neukkyeojyeo
Ijeneun nal useul su isseo~

So Goodbye! Don’t cry and smile!
Gaseum shirideon shigandeul moduda bonaejul geoya
So Goodbye eodumsok werobdeon na
Nan nega piryohae
I need your love again

So Goodbye! Don’t cry and smile!
Himgyeondeon shigandeul neol wihaeseo
Neol wihae ijeobol kkeoya

So Goodbye eodumsok werobdeon na
Nan nega piryohae
I need your love again
Nan nega piryohae~
I need you for my love


SO GOODBYE 
=JONG HYUN (SHINEE)=
ENGLISH VERS.

So Goodbye
Don’t cry, and smile
those Emotionally day’s
I will treat it as a gift and give you

So goodbye, to the lonely me who once hide in the dark
I need you
I need your love again

Just like waiting for every other day to arrive
Leaving the Aching wound and sad recollection of me
The impression of seeing your for the first time
As if the time has stopped, my eyes has got only you
Although there is setback
I won’t regret
Closing my eyes i could feel you breathing
So i could smile

So goodbye don’t cry and smile
Those Emotionally day’s
I will treat it as a gift and give you

So goodbye , to the lonely me who once hide in the dark
I need you
I need your love again
although there is setback
I won’t regret
Closing my eyes i could feel you breathing
so I could smile
So goodbye don’t cry and smile
those Emotionally day’s,
I will treat it as a gift and give you

So goodbye , to the lonely me who once hide in the dark
I need you
I need your love again
So goodbye don’t cry and smile
those exhausted years
for the sake of you i will forget
So goodbye , to the lonely me who once hide in the dark
I need you
I need your love again

I need you
I need you for my love

Lanjut Baca »

Lirik Ost. City Hunter - Love

City Hunter OST. Lyrics with Romanization and Translation.
Love by Yim Jae Beom




LOVE
=YIM JAE-BEOM=
KOREAN VERS.

Sarang geu sarang ttaemune
geu saram ttaemune
naega jigeumkkeot saraseo

oneul oneuri jinaseo
geu saram dasi bolsu eopgedoemyeon
dasi bol su eopgedoemyeon eojjeojyo

geu manheun inyeone wae hapil uri mannaseo
saranghago geudae meonjeo tteonayo
uriga mandeulgo uriga hamkkehan sijeol
itjin motalgeoya

neul gyeoteseo hamkke hajanmaldo
nae moksumcheoreom han geu yaksokdo
haejul su eobseoseo nan jikil su eobseoseo
mianhadan maldo haejul su eobseul geot gatda

sarang geu sarang ttaemune
geu saram ttaemune
naega jigeumkkeot saraseo

oneul oneuri jinaseo
geu saram dasin bolsu eopgedoemyeon
dasi bol su eopgedoemyeon eojjeojyo

neul gyeoteseo hamkke hajanmaldo
nae moksumcheoreom han geu yaksokdo
haejul su eobseoseo nan jikil su eobseoseo
mianhadan maldo haejul su eobseulgeot gatda

sarang geu sarang ttaemune
geu saram ttaemune
naega jikkeumkkeot saraseo

oneul oneuri jinaseo
geu saram dasin bolsu eopgedoemyeon
dasi bolsu eopge doemyeon geuttae

geudaega meolli tteonagi jeone
jogeum deo geudael majubomyeo
sarangeul malhal geol

geudae geu sarang ttaemune
geu saram ttaemune
geu sarang ttaemune uljyo

geudaeman arayo
nae sarang gyeolko babogatji anha
gyeolko babo gatji anha geudaeyeo



LOVE
=YIM JAE-BEOM=
ENGLISH VERS.

Love, because of that love
Because of that person
I’ve survived this long

Today, today has past
If I can’t see that person again
If I can’t see that person again what will I do?

Of all the threads of fate why did we meet
For us to love only for you to leave me first
The time we had and the time we spent together
I will never forget

Saying I would be by your side
The promise I protected with my life
Because I couldn’t, because I couldn’t keep my promise
I don’t think I can even say I’m sorry

Love, because of that love
Because of that person
I’ve survived this long

Today, today has past
If I can’t see that person again
If I can’t see that person again what will I do?

Saying I would be by your side
The promise I protected with my life
Because I couldn’t, because I couldn’t keep my promise
I don’t think I can even say I’m sorry

Love, because of that love
Because of that person
I’ve survived this long

Today, today has past
If I can’t see that person again
If I can’t see that person again, before

Before you leave for that far away place
If I could look at your face for a little longer
I would say I loved you

Love, because of that love
Because of that person
Because of that person, I cry

You only know
This love was never foolish
This love was never foolish, My Love.
Lanjut Baca »

11 Januari 2012

Download Album MP3

Bagi kamu yang fans banget 'nih sama salah satu grup band seperti boyband, girlband, atau something like that. Terutama untuk grup di negara Indonesia, dan Korea. Pasti tak mau ketinggalan buat punya lagu-lagu mereka.

Kebetulan lagi cari-cari lagu city hunter, eh, ketemu! Website yang satu ini penulis rasa pasti banyak nih simpanan lagu-lagunya. Mulai dari lagu Korea, Indonesia, sampe dangdut koplo, hadeuh, lengkap deh. Walaupun tak selengkap-lengkapnya yah. Karena susah juga kalau harus mengupload semua lagu.  Dan tak perlu diragukan lagi, gratis download MP3 Lagu.

Nah, setelah penulis mencoba untuk mengunduhnya, Okay! Tak ada masalah. Hanya saja mungkin agak repot juga, karena sang pemilik website selalu menaruh nama websitenya entah dijudul lagu, sampai ke title dan composer, dll. Sebagai seorang yang suka mengoleksi, penulis jengkel karena harus menghapus satu-satu judul lagu itu.

Ini link website-nya : http://www.musik-flazher.com/

Dalam situs ini kita bisa memilih beratus-ratus album lagu yang ingin kita download. Setelah kamu download, maka yang akan muncul adalah folder dengan ekstensi .zip. Maka dari itu kita harus meng-unzipnya dengan menggunakan WinRar. Tinggal klik kanan folder lalu pilih extract files. Setelah itu ikuti petunjuknya dan tentukan tempat dimana kamu ingin meletakkannya dikomputer kamu.

Gimana? Tertarik? Atau ada situs lain yang lebih oke dari ini? Silahkan komentar yah!! :D
Lanjut Baca »

Peranan Penting seorang Ibu

Menjadi Ibu untuk yang pertama kalinya pastilah sangat membuat deg-degan. Bagaimana kalau ada yang salah dengan bayiku, Apa yang akan dia makan setiap hari, Kegiatan apa yang seharusnya dia lakukan, dll. Pertanyaan-pertanyaan itu tak asing lagi bagi ibu baru.

Tapi itu semua sudah akan berkurang jika kita menimang bayi kedua. Anugerah yang lain lagi. Jika kita sudah mempunyai bayi yang lainnya lagi, maka rasanya akan lebih enak karena kita sudah mendapat beberapa 'praktek' dari pengalaman bayi pertama.

Untuk mendapatkan anak yang baik dengan kepribadian yang kita inginkan, sudah sepantasnya kita mendidik mereka dari kecil. Seperti misalnya, orangtua yang jarang berkomunikasi dengan anaknya menyebabkan anaknya lebih suka menyendiri. Sebaliknya, orangtua yang selalu berkomunikasi dengan anaknya menyebabkan anaknya selalu bersosialisasi.

Bukan hanya ibu saja tetapi peranan ayah juga sangat penting bagi kehidupan. Si anak harus selalu dekat dengan kedua belah pihak agar terjalin sebuah komunikasi yang baik. Anak yang selalu dekat dengan ibunya memang kadang lebih menyukai ayahnya, tetapi lebih suka bersama dengan ibunya.

Beberapa buku motivasi yang mungkin cocok bagi Anda adalah "Aku terlahir 500 gram dan buta" dan juga "I can not Hear". Kedua buku ini bercerita tentang bagaimana sang ibu mendidik anak mereka dengan tegar. Meskipun anak mereka 'cacat', tapi itu tidak menjadi hambatan untuk mereka untuk tidak memperdulikan anaknya. Meski cacat, tetapi mereka sebisa mungkin menjalin hubungan sebagai anak normal.

Anda pasti pernah mendengar buku "Aku terlahir 500 gram dan buta". Karena buku ini sudah cukup terkenal dan menyandang buku best-seller. Kisah seorang anak yang lahir prematur dengan ibunya. Anak tersebut tidak memiliki ayah lagi sejak lahir. Hanya ibunya lah yang terus menjaganya, berada disisinya selama dirumah sakit, dan terus. Ibu tersebut sangatlah tegar, ia dengan sabar mengajarkan berbagai macam benda pada anaknya dengan cara memegang. Mereka sering menghabiskan waktu berdua. Seiring berkembangnya usia si anak mendekati pubertas, ia juga sering bertengkar pada ibunya. Semua ceritanya berisikan kepedihan, kesedihan, dan juga kegembiraan.
Bagaimana jika ibu tersebut menyerah terhadap nasib anaknya yang buta? Anak tersebut mungkin tidak ingin membuat karangan dan meraih medali.

Walau susah dan terkadang kesal, sebagai ibu, kita harus sabar. Dengan perlahan-lahan mengenalkan dunia kecil menjadi besar. Pertama-tama akan dimulai dengan merangkak, kemudian berjalan, memegang benda, menggoyangkan benda, berbicara, bermain, dan seterusnya.

Selain itu, kita juga tidak harus selalu baik hati pada anak. Karena lama kelamaan mereka mungkin akan menjadi-jadi, dan membentak akibat dari setiap luluhan hati Anda. Anak juga harus dimarahi jika berbuat kesalahan.
Sebagai contoh, ada seorang ibu yang bahkan tidak menoleh saat anaknya yang satu menggigit tangan orang lain, dan yang satunya lagi menjatuhkan sepeda motor tamunya. Lambat laun anak tersebut akan mengira jika dia berbuat begitu maka tidak akan ada konsekuensi yang diterima.

Oleh karena itu, Be a responsible parents! :D

Lanjut Baca »

4 Januari 2012

Kasus Beredarnya Video Pemukulan Wanita

Heboh dan Gempar! Sebuah Video aksi pemukulan dua orang perempuan oleh banyak lelaki ini sudah berlayar mulai dari BBM, Facebook, sampai ke Youtube.

Berikut sinopsis video berdurasi 8 menit 15 detik tersebut.
Dalam sebuah ruangan kecil, ada beberapa orang perempuan dan wanita. Seorang wanita berbaju hijau tengah duduk di kursi sementara yang lainnya duduk dilantai. Wanita tersebut dipukul, dan ditampat oleh sekelompok pria kemeja putih. Setelah beberapa saat, seorang wanita lainnya berbaju hitam bangkit. Tetapi wanita tersebut juga dipukuli oleh pria tersebut. Mereka berdua terus dipukuli, dihajar, dan ditampar. Wanita yang berbaju hijau sempat tumbang akibat tamparan dari pria bersalempang. Dan kemudian diseret oleh pria yang lain. Lalu wanita itu diseret ke depan wanita berbaju hitam yang sedang berdiri. Wanita yang tumbang itu masih telentang, dan juga masih saja ditampar oleh pria dengan kedua tangannya. Namun, wanita tersebut masih bisa berdiri, tetapi tetap dipukuli.
Begitulah aksi 'sadis' para pria tersebut terhadap dua wanita itu.

Nah, banyak yang bertanya-tanya akan kebenaran kasus ini. Benarkah perempuan itu benar-benar dihajar??

Setelah mencoba mencari sumber di internet. Aku mendapat sebuah kabar yang cukup bagus. Karena kejadian 'sadis' itu tidak terjadi di Indonesia.

Nah, menurut sumber yang aku baca di http://www.khmer440.com/chat_forum/viewtopic.php?f=9&t=21258 ( mungkin sudah tidak ada lagi forumnya ) :
Mereka semua yang laki-laki dan perempuan adalah pekerja pabrik. Pabrik tersebut berada di Thailand. Nah, dua perempuan yang dipukuli itu lari dari pabrik tanpa memberitahu manajer mereka, mereka malah bekerja pada tempat hiburan pada malam hari. Maka dari itu mereka dipukul.


Sekarang, apakah video itu benar-benar menampilkan aksi kekerasan?
Menurutku tidak!

Kenapa???
Ada beberapa alasan yang kudapat. Berikut analisanya :
  •  Wanita yang dipukul dan dihajar tidak menjerit, bahkan menangis. Umumnya saja bila kita dicubit, maka kita pasti akan terasa sakit, "Aw!!". Namun, kenyataannya dalam video tersebut wanita itu tidak menjerit kesakitan dari berbagai pukulan yang ia dapatkan. Menangis pun tidak, malahan wanita tersebut selalu bangkit kembali. Walaupun mereka sempat menutupi kepalanya saat para pria hendak memukul. 
  • Jika kita putar kembali dibagian agak awal (ditengah-tengah juga ada), perempuan yang sedang duduk itu sedang makan. Logisnya, mungkinkah kita menonton teman kita dipukuli sambil makan? Tidak mungkin. Namun, nyatanya didalam video tersebut, terdapat beberapa mangkuk yang kemungkinan adalah makanan.
  • Seterusnya jika kita lihat agak ketengah, saat pria bersalempang muncul. Pria tersebut sempat berbicara dengan salah seorang wanita yang duduk selagi aksi pemukulan itu dilakukan. Dan, wanita tersebut tertawa! Temannya masih dipukuli dan dia tertawa? Bukankah aneh? 
  • Saat kita lihat aksi pemukulan tersebut, suara-suara pukulan dan tamparan itu terdengar sangat keras dan nyaring. Walaupun ruangan tersebut kecil, tetapi suara pukulan itu cukup aneh. Ada yang berpendapat bahwa sumber pukulan itu bukanlah asli sumber pukulan melainkan buatan. Kita bisa melihat berbagai film aksi-aksi yang sudah pasti tidak benar-benar memukul tetapi menimbulkan suara pukulan. Mungkin saja saat mereka 'memukul' ada orang lain yang langsung melakukan sesuatu untuk membuat suara pukulan.

Nah, analisa tersebut beberapa aku dapat dari internet, dan beberapa lagi aku yang tulis karena merasa aneh. Bagaimana pendapat anda tentang video tersebut??
Lanjut Baca »